Παρασκευή 23 Μαρτίου 2018

Eπόμενη συνάντηση της "Πρωτοβουλίας 'Ψ' " στις 30/03/2018 στις 19:00 στο χώρο του Hearing Voices




Αγαπημένοι/ες συνοδοιπόροι στην Πρωτοβουλία για τη Δημιουργία ενός Kινήματος στο χώρο της Ψυχικής Υγείας κατά την τελευταία μας συνάντηση στο κτίριο του Συλλόγου Αρχαιολόγων αναδύθηκε η ανάγκη για περαιτέρω κινητοποίησή μας σχετικά με τα τεκταινόμενα στο χώρο της ψυχικής υγείας. Μεταξύ άλλων συζητήσαμε για το ενδεχόμενο παρεμβάσεων καθώς και για την ανάγκη να δούμε γενικότερα τα επόμενα μας βήματα. 

Ενα επιπλέον σημαντικό ζήτημα, που έχει στο μεταξύ προκύψει, είναι η ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας για επαναφορά και άμεση εφαρμογή των σχεδίων για πλήρη αποδόμηση και διάλυση των εναπομεινάντων ψυχιατρείων - αντί για ριζικό μετασχηματισμό και ξεπέρασμά τους, προς ένα κοινοτικα βασισμένο σύστημα ψυχικής υγείας.

Θα υπάρξει σχετική ενημέρωση και συζήτηση για δράσεις της Πρωτοβουλίας.


Σας καλούμε λοιπόν στην επόμενη συνάντηση της Πρωτοβουλίας στις 30/03/2018 στις 19:00, στο χώρο του Hearing Voices (Τροίας 44, κοντά στην πλατεία Βικτωρίας), για ενημέρωση, συζήτηση, απολογισμό και προτάσεις για δράσεις.


Σας ενημερώνουμε ότι αυτή την περίοδο το "Δίκτυο Ψ", ως κομμάτι της Πρωτοβουλίας, έχει, μεταξύ άλλων, αναλάβει τη στήριξη της Μ.Χ., η οποία πρόσφατα πήρε εξιτήριο από το ψυχιατρείο.Προκειμένου οι συνθήκες στο σπίτι της να γίνουν βιώσιμες έχουμε αναλάβει να πλαισιώσουμε και σε συνεργασία μαζί της να φροντίσουμε το καινούριο σπιτικό της, το οποίο δεν έχει παρά στοιχειώδη πράγματα. Αν υπάρχουν είδη οικιακού εξοπλισμού που δε χρειάζεστε επικοινωνήστε μαζί μας στο 694 430 2577 ή φέρτε τα μαζί σας στη συνάντησή μας. Εξάλλου και το Δίκτυο “Ακούγοντας Φωνές” που φιλοξενεί τις συναντήσεις μας διαθέτει αποθήκη και έχει διαθέσει κατά καιρούς σε μέλη του είδη πρώτης ανάγκης που χρειάζονται.

Κοινοποιήστε όπου κρίνετε απαραίτητο.



Να στε καλά

και καλή αντάμωση


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου