Τετάρτη, 11 Ιανουαρίου 2017

Εκπαιδευτική συνάντηση της "Πρωτοβουλίας για ένα Πολύμορφο Κίνημα στην Ψυχική Υγεία", με θέμα την "Αντιψυχιατρική" - Παρασκευή, 20/1/17, ώρα 19.00, στο χώρο του Δικτύου Hearing Voices ΑθήναςΗ επόμενη εκπαιδευτική συνάντηση της "Πρωτοβουλίας για ένα Πολύμορφο Κίνημα στην Ψυχική Υγεία" , με θέμα την "Αντιψυχιατρική", θα γίνει την ερχόμενη Παρασκευή, 20/1/17, ώρα 19.00, στο χώρο του Δικτύου Hearing Voices Αθήνας, στην οδό Τροίας 44 (κοντά στην πλ. Βικτωρίας).  

Θα προβληθεί η ταινία του Κεν Λόουτς "Family Life" (βγήκε το 1971), η οποία θίγει στον πυρήνα τους όλα τα ζητήματα που σχετίζονται με την Αντιψυχιατρική, που ήταν σε άνθηση εκείνη την περίοδο. Θα ακολουθήσουν σχολιασμοί γύρω από την ταινία και την Αντιψυχιατρική και, φυσικά, συζήτηση.

Η ταινία αφορά την ιστορία της 19χρονης Τζάνις, που ζει, στην δεκαετία του 70 στην Αγγλία, με την "παλαιών αρχών" οικογένειά της, με την οποία δεν τα πηγαίνει καλά. Οταν μένει έγκυος, η μητέρα της και ο πατέρας της την πιέζουν να κάνει έκτρωση. Συναισθηματικά πιεσμένη από τους γονείς της και μη μπορώντας να κρατήσει τη δουλειά της, αρχίζει να έχει αυτοκτονικές τάσεις και βιώνει μια κατάσταση ψυχολογικής κατάρρευσης. Τότε οι γονείς της την εισάγουν, με διαδικασίες ακούσιας νοσηλείας, σε ψυχιατρείο, όπου υφίσταται όλη την βαρβαρότητα της κυρίαρχης ψυχιατρικής, μεταξύ άλλων και με ένα κατακλυσμό ηλεκτροσόκ, που έχουν καταστροφικές συνέπειες πάνω της. Μέχρι που συναντά έναν ψυχίατρο με ριζικά εναλλακτικές ("αντιψυχιατρικές") αντιλήψεις και πρακτικές...Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου