Παρασκευή 3 Νοεμβρίου 2017

ΠΛΗΡΗΣ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΕΥΓΕΝΙΑ ΚΟΥΝΙΑΚΗ ΑΜΕΣΗ ΣΥΛΛΗΨΗ ΤΩΝ ΧΡΥΣΑΥΓΙΤΩΝ ΠΟΥ ΤΗΝ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΑΝ




Η «Πρωτοβουλία για ένα Πολύμορφο Κίνημα στην Ψυχική Υγεία» (Πρωτοβουλία ‘Ψ’) καταγγέλλει απερίφραστα την εγκληματική επίθεση ‘τάγματος εφόδου’ της ναζιστικής Χρυσής Αυγής, έξω από τα δικαστήρια στη λεωφόρο Αλεξάνδρας, σε τρία άτομα, μεταξύ των οποίων και η αγωνίστρια δικηγόρος Ευγενία Κουνιάκη, την οποία τραυμάτισαν σοβαρά.
Και θεωρούμε απαράδεκτη, αν και όχι ασυνήθη, την εν συνεχεία συμπεριφορά την αστυνομίας η οποία, όχι μόνο επέτρεψε τελείως παράτυπες επαφές των  χρυσαυγιτών, που είχαν προσαχθεί στη ΓΑΔΑ, με ηγετικά στελέχη της Χ.Α που έσπευσαν να τους συμπαρασταθούν (πιστοποιώντας έτσι με τον πιο αδιάψευστο τρόπο τη σχέση της ηγεσίας με αυτούς που εκτέλεσαν την επίθεση), αλλά και τους άφησαν όλους ελεύθερους χωρίς να συλλάβουν αυτόν που αναγνωρίστηκε ως ο επικεφαλής της επίθεσης.
Η Ευγενία Κουνιάκη, εκτός από την συμμετοχή της στην πολιτική αγωγή στη δίκη της Χ.Α, είναι πάντα παρούσα στην υπεράσπιση των δικαιωμάτων προσφύγων, ψυχικά πασχόντων κλπ - στις δράσεις του Δικτύου της «Πρωτοβουλίας ‘Ψ’», που σκοπό έχουν να δώσουν ‘φωνή’ στους ψυχικά πάσχοντες, απέναντι στην όποια κακομεταχείριση και/ή απόρριψή τους από το κυρίαρχο ψυχιατρικό και κοινωνικό σύστημα ως πολιτών με πλήρη δικαιώματα. Σε ριζική αντιδιαστολή με τους γνήσιους απόγονους του Χίτλερ χρυσαυγίτες, που έχουν ταχθεί ανοιχτά υπέρ της «στείρωσης και ευθανασίας» των ψυχικά πασχόντων (βλ. Ματθαιόπουλος : «δεν πρέπει να αναπαράγονται οι ψυχικά ασθενείς» και πολλά άλλα).
Γι΄ αυτό, δεν προκαλεί καμιά έκπληξη, το αντίθετο μάλιστα, η περιχαρής δήλωση της γνωστής και μη εξαιρετέας Θέμιδος Σκορδέλη («Συναγωνιστές μου σας ευχαριστώ από καρδιάς για την Κουνιάκη»), η οποία πρόσφατα καταδικάστηκε για το  μαχαίρωμα Αφγανού μετανάστη, πριν 6 χρόνια, σε μια δίκη όπου πολιτική αγωγή ήταν η Ευγενία Κουνιάκη. Αυτό που παρέλειψε, φυσικά, να πει η Σκορδέλη ήταν ότι η καθυστέρηση εκδίκασης της υπόθεσης οφειλόταν στα διαδοχικά πιστοποιητικά που προσκόμιζε, ότι πάσχει από «κατάθλιψη», τα οποία της προμήθευε ο γνωστός χρυσαυγίτης ψυχίατρος του ΨΝΑ.
Η «Πρωτοβουλία ‘Ψ’» εκφράζει την αμέριστη συμπαράστασή της στην Ευγενία Κουνιάκη και απαιτεί την άμεση σύλληψη και παραδειγματική τιμωρία αυτών που την τραυμάτισαν, αλλά και αυτών  που έδωσαν  εντολή για να γίνει η επίθεση.

3/11/17

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΙΑ ΕΝΑ ΠΟΛΥΜΟΡΦΟ ΚΙΝΗΜΑ ΣΤΗΝ ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου