Σάββατο 26 Δεκεμβρίου 2020

Τα “κάλαντα” της Πρωτοβουλίας Ψ για ένα πολύμορφο κίνημα στην ψυχική υγεία...

 


Δεν πειράζει που δεν έχεις δουλειά ή η εργασιακή επισφάλεια είναι τέτοια που δεν μπορείς να προγραμματίσεις τίποτα για το μέλλον σου .
Δεν πειράζει που τρέμεις στην ιδέα να νοσηλευτείς από τις ανεπάρκειες των νοσοκομείων. Δεν πειράζει που η πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας μοιάζει σαν έργο επιστημονικής φαντασίας.
Δεν πειράζει που το κέρδος είναι πάνω από την υγεία.
Δεν πειράζει που φοβάσαι μην τυχόν πληρώσεις το μισό του μισθού σου περπατώντας στο δρόμο χωρίς μάσκα αλλά που σαν σαρδέλα στοιβάζεσαι στα λεωφορεία.
Δεν πειράζει που οι οικογενειακές δυναστείες σε αυτή την χώρα σε αντιμετωπίζουν ως τεμπέλη, ανίκανο και αναξιόπιστο.
Δεν πειράζει που το αναπτυξιακό μοντέλο που ακολουθείται καταστρέφει τα πάντα γύρω του μαζί και το περιβάλλον που ανάμεσα στα άλλα είναι και μία βασική αιτία μετάδοσης του covid 19 στον άνθρωπο.
Δεν πειράζει που η επιλογή σου σε αυτή την ζωή είναι να αρρωστήσεις ψυχικά και σωματικά εντός συστήματος από τις απανθρωποποιητικές συνέπειες του και με μοναδικό φάρμακο να καταναλώνεις για να νιώθεις υγιής ή εκτός συστήματος ανήκοντας σε μία από τις δεκάδες «ευάλωτες» ομάδες .

Αρκεί που αυτό που λείπει από την παιδεία μας είναι η αστυνομία στα πανεπιστήμια.

Αρκεί που κάποιοι θα επωφεληθούν από άλλη μία κρίση (μετά την μνημονική και προσφυγική ) υγειονομική αυτή την φορά για να πλουτίσουν.

Αρκεί που υπάρχουν κερδοφόρες (μη κερδοσκόπες) οργανώσεις για να στηρίξουν αυτό το σύστημα.

Αρκεί που υπάρχουν ψυχολόγοι, από ΜΚΟ και πανεπιστήμιο, με την "ευγενή χορηγία" του Ιδρύματος Στ. Νιάρχος, να σε παρηγορήσουν τηλεφωνικά. 

 

 

Πρωτοβουλία για ένα πολύμορφο κίνημα στην Ψυχική Υγεία , 2020


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου