Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου 2021

ΤΟ ΑΙΤΗΜΑ ΓΙΑ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΔΕΝ ΠΑΙΡΝΕΙ ΑΛΛΗ ΑΝΑΒΟΛΗ

 

 

ΤΟ ΑΙΤΗΜΑ ΓΙΑ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΔΕΝ ΠΑΙΡΝΕΙ ΑΛΛΗ ΑΝΑΒΟΛΗ

 

 

    - Δικαίωση στο Χρήστο Χρονόπουλο -

Δεκατέσσερα χρόνια έχουν περάσει από την κακοποίηση και το βασανισμό του ψυχικά πάσχοντα Χρήστου Χρονόπουλου.

Δεκατέσσερα χρόνια από τότε που οι αστυνομικοί του ΑΤ Καλλιθέας συλλαμβάνουν και τραυματίζουν σοβαρά το Χρήστο με αποτέλεσμα να του προκαλέσουν κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις και αναπηρία σε ποσοστό άνω του 85%.

Δεκατέσσερα χρόνια και η υπόθεση βρίσκεται ακόμα στο εφετείο. Παρά την καταδίκη των δύο αστυνομικών το 2015 σε οκτώ χρόνια κάθειρξη με αναστολή για «βαριά σωματική βλάβη» και «βασανισμό κατά την κράτηση», άσκησαν έφεση, η

οποία δεν έχει εκδικαστεί ακόμα. Στην ίδια δίκη, οι άλλοι δύο αστυνομικοί απαλλάσονται λόγω παραγραφής, καθώς η κατηγορία γι΄ αυτούς μετατράπηκε σε πλημμέλημα.

Δεκατέσσερα χρόνια από αναβολή σε αναβολή, δεκατέσσερα χρόνια χωρίς ο Χρήστος να έχει δικαιωθεί.

Η ιστορία του Χρήστου Χρονόπουλου είναι μία από τις καθημερινές ιστορίες καταπάτησης των δικαιωμάτων των ψυχικά πασχόντων ατόμων, είναι μία απ΄τις χιλιάδες ιστορίες κακοποίησης τους από τα πρόσωπα εξουσίας και την αστυνομία, που αναλαμβάνει επίσης την εκτέλεση των εισαγγελικών εντολών για ακούσια νοσηλεία.

Για αυτό, μας αφορά όλες/α/ους, είτε ανήκουμε στο χώρο της «ψυχικής υγείας», είτε όχι. Δεκατέσσερα χρόνια μετά, στις 24/2/21, εκδικάζεται στο Εφετείο Αθηνών η υπόθεση του Χρήστου Χρονόπουλου.

Εμείς δε θα στρίψουμε το βλέμμα, δε θα αδιαφορήσουμε, δε θα σωπάσουμε. Καλούμε όλες/α/ους να σταθούμε στην πλευρά του Χρήστου.

Απαιτούμε την καταδίκη των μπάτσων βασανιστών του!

Άμεση δικαίωση του Χρήστου Χρονόπουλου, καμία περαιτέρω αναβολή,

καμία απαλλαγή!

Και όπως μας είπε κάποτε ο ίδιος ο Χρήστος:

«Να ξέρεις, αν σου πούνε ότι τους πείραξα, μην τους πιστέψεις»

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ Ψ ΓΙΑ ΕΝΑ ΠΟΛΥΜΟΡΦΟ ΚΙΝΗΜΑ ΣΤΗΝ ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου