Κυριακή 14 Ιανουαρίου 2024

Εκδήλωση-Έμφυλη βία και γυναικοκτονίες- Παρασκευή 19/1/24, 7 μμ.

 


 


Η έμφυλη βία, προιόν των διαιωνιζόμενων, έκδηλων ή συγκαλυμμένων, πατριαρχικών εξουσιαστικών σχέσεων, παίρνει στις μέρες μας όλο και πιο εκτεταμένες διαστάσεις, με τις γυναικοκτονίες ιδιαίτερα στην Ελλάδα να έχουν τα τελευταία χρόνια δραματικά πολλαπλασιαστεί, σχεδόν διπλασιαστεί. Με τα περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας, τουλάχιστον όσα έρχονται στο φως της δημοσιότητας, να είναι σχεδόν καθημερινά. 

Και την ίδια στιγμή καμιά ουσιαστική στήριξη στα θύματα της έμφυλης βίας, με απλώς υποτυπώδη λειτουργία των όποιων, ελάχιστων, υπαρχόντων υπηρεσιών, που αν πραγματικά υπήρχαν και ουσιαστικά λειτουργούσαν, πολλές από τις γυναικοκτονίες θα μπορούσαν να είχαν προληφθεί.

 Πώς σχεδιάζουμε και οργανώνουμε έναν διαρκή αγώνα ενάντια στην πατριαρχία και το σύστημα των κοινωνικών σχέσεων που την αναπαράγει και την τροφοδοτεί; Και τι υπηρεσίες διεκδικούμε για την προστασία των θηλυκοτήτων που υφίστανται την έμφυλη βία, όποια μορφή και αν αυτή παίρνει;

 Για όλα αυτά θα συζητήσουμε στην εκδήλωση της Πρωτοβουλίας 'Ψ', την ερχόμενη Παρασκευή, 19/1/2024, στις 7 μμ, με θέμα "Εμφυλη βία και γυναικοκτονίες", στο χώρο μας στην οδό Αιθαλίδου 11, κοντά στη στάση του μετρό Αγ. Ιωάννης. 

 

 ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΙΑ ΕΝΑ ΠΟΛΥΜΟΡΦΟ ΚΙΝΗΜΑ ΣΤΗΝ ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου