Σάββατο 6 Ιανουαρίου 2024

Διαδικτυακή συζήτηση με το Luca Negrogno για προβληματικές και τις προοπτικές στην ψυχική υγεία σε Ελλάδα και Ιταλία.

 

 


Το Σάββατο 13/1 θα πραγματοποιηθεί μια διαδικτυακή συζήτηση ανάμεσα στην Πρωτοβουλία για ένα Πολύμορφο Κίνημα στην Ψυχική Υγεία και τον Luca Negrogno.

Στη συζήτηση θα θέλαμε να θίξουμε τις προβληματικές και τις προοπτικές του συστήματος ψυχικής υγείας στην Ελλάδα και στην Ιταλία. Θα υπάρχει μετάφραση από τα ιταλικά στα ελληνικά και η δυνατότητα να απευθύνετε ανοιχτές ερωτήσεις.

         Λίγα λόγια για τον Luca Negrogno:

 O Luca Negrogno είναι κοινωνιολόγος και ακτιβιστής στον τομέα της ψυχικής υγείας. Ασχολείται με την έρευνα πάνω στις υπηρεσίες και τις πολιτικές ψυχικής υγείας υιοθετώντας μια κριτική ματιά  απέναντι στο σύγχρονο ψυχιατρικό σύστημα.

 Η ανάλυση του στρέφεται στην παρακαταθήκη αλλά και τα όρια των κινηματικών και θεσμικών  προσπαθειών για τη δημιουργία ενός εναλλακτικού δικτύου υπηρεσιών ψυχικής υγείας στην Ιταλία, όπως το παράδειγμα της ομάδας του Franco Basaglia στην Τεργέστη.

 Μαζί επιχειρούμε να ανοίξουμε το διάλογο για τις προβληματικές και τις προοπτικές για μια "άλλη ψυχική υγεία", να ανταλλάξουμε εμπειρία και γνώσεις, να ανοίξουμε το βλέμμα και να μειώσουμε την απόσταση ανάμεσα σε εμάς και σε αυτό που μοιάζει, δεν είναι όμως ίσως και τόσο μακριά μας...

Το link για να συνδεθείτε:

https://us02web.zoom.us/j/81319751437?pwd=OC9CcHp5WGxZeTVhMk0ydFVySVhkQT09

(Meeting ID: 813 1975 1437
Passcode: 629251
Topic: Συνάντηση με το Luca Negrogno)


Πρωτοβουλία για ένα Πολύμορφο κίνημα στην Ψυχική Υγεία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου