Κυριακή 24 Ιουλίου 2016

Απολογιστική Συνάντηση Πρωτοβουλίας



Αγαπητοί φίλοι και φίλες

Αρχές Ιουνίου ολοκληρώθηκαν οι οκτώ 'εκπαιδευτικές' συναντήσεις που διοργάνωσε η Πρωτοβουλία για ένα Πολύμορφο Κίνημα στην Ψυχική Υγεία. Στην απολογιστική του Ιουνίου η όλη προσπάθεια αποτιμήθηκε ως πολύ θετική και πιστεύουμε ότι άφησε παρακαταθήκη για το μέλλον. Οι αίθουσες που μας φιλοξένησαν ήταν πάντα γεμάτες και αναπτύχθηκαν σημαντικές, ζωηρές και πλούσιες συζητήσεις. Μας είναι φανερό ότι τα θέματα που καταπιαστήκαμε αναδείξανε σημαντικές αντιθέσεις και ανατιφάσεις, γεγονός, πιστεύουμε, σημαντικό για μια κινηματική διαδικασία. Προκειμένου να προχωρήσουμε στη διοργάνωση της επόμενης χρονιάς είναι σημαντικό να καταγράψουμε μερικές χρήσιμες παρατηρήσεις που διατυπώθηκαν:
  • η ανάγκη για εμβάθυνση στις συγκεκριμένες ενότητες
  • η ανάγκη ανοίγματος της διαδικασίας σε ευρύτερο πλαίσιο
  • η συμμετοχή ως εισηγητών περισσότερου κόσμου
Για το λόγο αυτό αποστέλλουμε το παρόν mail καλώντας όσους και όσες ενδιαφέρονται να φέρουν ιδέες για τον εμπλουτισμό της διαδικασίας και ενδεχομένως για την ανάληψη πρωτοβουλιών.

"Όπως αναφέρεται και στην ιστοσελίδα της Πρωτοβουλίας: Τους μήνες που προηγήθηκαν δυναμώσαμε. Γίναμε περισσότεροι/ες και γνωριστήκαμε καλύτερα. Διοργανώσαμε ημερίδες και συζητήσεις, ανταλλάξαμε εμπειρίες και γνώσεις, ήρθαμε πιο κοντά. Με τακτικές συναντήσεις σε ένα πνεύμα αντιιεραρχικό, οριζόντιο και ισότιμο, με πολιτικό προσανατολισμό στην κατεύθυνση προς μιαν άλλη (αντι-) θέσμιση για την ψυχική υγεία, για ένα κίνημα ‘από τα κάτω’, που θα εμπεριέχει (με τρόπο ουσιαστικό και όχι διακοσμητικό) τον "λόγο των αποκλεισμένων", που θα φέρει τα ζητήματα της (ψυχικής) υγείας πάλι πίσω στην κοινότητα. Αν και μέλη της Πρωτοβουλίας συμμετέχουν σε άλλες συλλογικότητες, σε στέκια και συνελεύσεις γειτονιάς, το όλο εγχείρημα δεν ‘ανήκει’ κάπου. Είναι κτήμα όλων όσων εμπλέκονται σε αυτό κι αυτοί είναι οι μόνοι που μπορούν να του δώσουν πνοή και νόημα."

Θα ακολουθήσει νέο mail καλέσματος σε ανοικτή συνελευση το Σπετεμβριο

Καλή αντάμωση
στους κοινούς αγώνες
Πρωτοβουλία για ένα Πολύμορφο
Κίνημα στην Ψυχική Υγεία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου