Τρίτη 4 Φεβρουαρίου 2020

H απάντηση της ΕΨΕ και του Αντιπροέδρου της σχετικά με το σχόλιο της Πρωτοβουλίας 'Ψ" για την «επικαιροποίηση και βελτιστοποίηση του προσφάτου σχεδίου νόμου για την ακούσια νοσηλεία αλλά και τα περιοριστικά μέτρα».



ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΨΥΧΙΑΤΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ
HELLENIC PSYCHIATRIC ASSOCIATION

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


Η προκαταρκτική δίκη προθέσεων που μας κοινοποιήσατε στις 24.1.2020  σχετικά με την ομάδα εργασίας για τις ακούσιες νοσηλείες και τους συντονιστές της ομάδας που υπογράφουν την πρόσκληση αποτελεί συνέχεια μιας γνωστής πρακτικής που ακολουθείτε.
Η ομάδα δεν έχει ακόμα συνέλθει, ούτε προχωρήσει τον κύκλο των εργασιών της. Ας περιμένατε κάποια απτά δεδομένα πριν εξαπολύσετε μύδρους κριτικής που επεκτείνονται μάλιστα και σε ζητήματα που απαιτούν  την σοβαρότερη δυνατή προσέγγιση, όπως την υποδοχή περιστατικών ακούσιας νοσηλείας  από ιδιωτικές κλινικές ή την αυστηρά θεσμοθετημένη διαχείριση της βίας σε συνθήκες νοσηλείας.

   
Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ελληνικής Ψυχιατρικής Εταιρείας 



 ______________________






Προς την πρωτοβουλία για ένα πολύμορφο κίνημα για την ψυχική υγεία


Ως μέλος του ΔΣ της ΕΨΕ και αποδέκτης της επιστολής σας της 24ης/01/2020 και στο βαθμό που αυτή αναφέρεται στο πρόσωπό μου, έχω να απαντήσω τα ακόλουθα:

1. Δεν πρόκειται ποτέ να υπεισέλθω στην συγκεκαλυμμένη και υφέρπουσα λογική του καρτεσιανού δυϊσμού των συντακτών, πολλώ δε μάλλον σε σοφιστείες με την πλατωνική έννοια του όρου.
2. Δεσμεύτηκα ιδεολογικά στον ιπποκράτειο όρκο, ως γιατρός, και παραμένω δεσμευμένος σε αυτόν. 
3. Την ποιότητα των υπηρεσιών μας την κρίνουν πρωταρχικά οι χρήστες αυτών και οι αριθμοί είναι απολύτως σαφείς.
4. Όπως όλες οι ενέργειες έτσι και αυτή της ΟΕ,  κρίνονται εκ του αποτελέσματος, οπότε όπως σωστά αναφέρετε στην επιστολή σας περιμένετε να δείτε.. Ενδεχομένως για την ώρα σας ξενίζουν οι διαδικασίες ισότητας και πολυφωνίας. 
5. Η αλήθεια είναι ότι κάποιοι από τους καταγγέλοντες βρίσκονται στη ζωή επειδή ακριβώς κάποιοι από τους καταγγελομένους έκαναν και συνεχίζουν να κάνουν κλινικές μελέτες σε όλο το φάσμα των επιστημών υγείας.    
6. Τα ανωτέρω είναι προσωπικές μου απόψεις και δεν αντανακλούν, κατ' ανάγκην, τις απόψεις των λοιπών μελών του ΔΣ της ΕΨΕ.

Επωνύμως και όχι ανωνύμως

Γιώργος Αλεβιζόπουλος,
Αντιπρόεδρος ΔΣ ΕΨΕ








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου