Πέμπτη 18 Νοεμβρίου 2021

Για τη δίκη του Χρ. Χρονόπουλου

 


Ξεκίνησε, επιτέλους, την Τετάρτη που πέρασε (17/11/21), η δίκη σε δεύτερο βαθμό, στο Μεικτό Ορκωτό Εφετείο, των δυο από τους τέσσερις αστυνομικούς που είχαν βασανίσει και σοβαρά τραυματίσει, το 2007, τον Χρ. Χρονόπουλο και είχαν καταδικαστεί πρωτόδικα σε 8ετή κάθειρξη με αναστολή (των άλλων δυο η συμμετοχή είχε χαρακτηριστεί ως πλημμέλημα και έχει παραγραφεί).


Τρεις ώρες αφιερώθηκαν σ΄ αυτή την έναρξη της δίκης, ως επί το πλείστον για διάφορα διαδικαστικά δικονομικής φύσης, με αποτέλεσμα να μείνει χρόνος για την κατάθεση ενός μόνο μάρτυρα. Επρόκειτο για τον θείο και δικαστικό συμπαραστάτη του Χρήστου, ο οποίος έκανε μια πολύ καλή και πλήρως εμπεριστατωμένη έκθεση των πραγματικών συμβάντων, αναδεικνύοντας ένα προς ένα όλα τα στοιχεία που πιστοποιούν με αδιαμφισβήτητο τρόπο την βάναυση μεταχείριση και τον άγριο ξυλοδαρμό του Χρήστου από τους αστυνομικούς, που τον άφησε δια βίου ανάπηρο.


Η άλλη μεριά, απ΄ό,τι φάνηκε, σκοπό έχει να προσπαθήσει να ανατρέψει το κατηγορητήριο με το κάλεσμα δικών τους μαρτύρων που θα ενισχύσουν την υπερασπιστική τους γραμμή ότι ο Χρήστος αυτοτραυματίστηκε!!!!! Με συνήγορο υπεράσπισης, μεταξύ άλλων, τον Μιχαλόλια κλπ.


Στις 12 το μεσημέρι η δίκη διακόπηκε για τις 25 Νοεμβρίου, 9 πμ, στον 1ο όροφο του Εφετείου.

 

Η Πρωτοβουλία 'Ψ' ήταν, όπως όλες τις προηγούμενες φορές, παρούσα στη δίκη και θα συνεχίσει να είναι, απαιτώντας την παραδειγματική τιμωρία των βασανιστών του Χρ. Χρονόπουλου.

 

Για την παρουσία στη συνέχιση της δίκης, στις 25 Νοέμβρη, η Πρωτοβουλία 'Ψ' θα βγάλει σχετικό κάλεσμα.


 

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΙΑ ΕΝΑ ΠΟΛΥΜΟΡΦΟ ΚΙΝΗΜΑ ΣΤΗΝ ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου